Birgit rekent af met haar eetstoornis

Na jarenlang te hebben gewerkt met een dietiste, vond ze het tijd voor een verandering begeleiding. Dat heeft ze goed gezien. Er komt steeds meer nieuwe data bij, dat oudere onderzoeken teniet doet. Zij heeft in 8 weken een prima resultaat behaald en heeft ook nog eens een gezonde mindset erbij gekregen. Niet slecht voor iemand, die een eetstoornis had. Lees haar verhaal hieronder.

 


 

In oktober 2013 ben ik gestopt met roken. Ik wilde niet aankomen, dus bleef hetzelfde eten maar ging er wel bij hard lopen. Toen ik geen resultaat zag en eigenlijk alleen maar zwaarder werd schoot ik volledig in de stress. De ene dag at ik te weinig, de andere dag teveel wat ik weer compenseerde met teveel sporten.

Gezien mijn verleden met anorexia en boulimea wist ik dat ik me op een hellend vlak begaf. Uiteindelijk ben ik op internet gaan zoeken naar voedingsadvies waarbij er ook gekeken werd naar het sporten.

Begin mei 2014 ben ik met Strongwoman in contact gekomen. Zonder oordeel is mijn eetgedrag door genomen en binnen een paar dagen had ik mijn eerste schema.

Nu ben ik bezig met het tweede schema en mijn lijf blijft veranderen. Mijn omvang is afgenomen, mijn gewicht is lager en ik heb meer spieren en voel me fitter. Ook mijn omgeving ziet de verandering in mijn lijf en vinden dat ik er nog nooit zo goed heb uitgezien.
Dat is allemaal erg positief, maar wat mij echt heeft geholpen waren de bemoedigende woorden van Strongwoman. De uitleg over wat ervoor zorgt dag je vocht vast houdt, de mededeling dat het niet erg is dat je geen gewicht verliest, omdat de centimeters wel zijn afgenomen etc.
Ik ben nog niet waar ik zijn wil met mijn lichaam, maar met Strongwoman ga ik er wel komen.
Groeten,
Birgit
Recent Posts
WhatsApp chat