Diëtiste

Even voor stellen…

He powervrouwen. Mijn naam is Rita Razooki, een diëtiste (afgestudeerd MSc Voeding) met een grote passie voor voeding, hormonen en sport. Ik heb me in de afgelopen 7 jaar intensief verdiept in voeding en de werking van het vrouwelijk lichaam. In mijn diëtistenpraktijk geef ik vooral medische voedingsadviezen voor mensen met hart- en vaatziekten en mensen met diabetes type 2.

Hulp nodig? Ik kan je helpen op de volgende gebieden:

   BMI boven 30 of 35
   Ontregeling in de hormoonhuishouding (denk aan schildklierhormoon en leptine).
   Voeding voor (top)sporters
   Bij medische situatie zoals diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, eetstoornissen, etc.
   Voeding bij allergieën (klachten zoals opgeblazen buik, intoleranties, eczeem).

Mijn voedingsadviezen worden voor 3-6 uur per jaar 100% vergoed door alle zorgverzekeraars. Naast de basisverzekering vergoeden alle verzekeraars (behalve IZA) 1-8 uur extra per jaar. In onderstaand overzicht kan je in één oogopslag zien wat jouw zorgverzekeraar mogelijk vergoedt. De aanvullende vormen van zorgverzekeringen verschillen, kijk daarom even op de website van jouw zorgverzekeraar naar de specificaties.

Mijn voedingsadviezen worden 100% vergoed van alle zorgverzekeraars voor 3-6 uur per jaar (zie lijst) en dit gebeurt via mij, dus je hoeft er niets voor te doen.

Een traject voor afvallen duurt minimaal 6 maanden en maximaal 12 maanden, voor een resultaat wat makkelijk te behouden is!

Met zo’n studie en een praktijk en grote ambities heb ik een drukke schema, maar in mijn vrije tijd fitness ik 4 keer in de week met het doel spieropbouw en vetafbraak. Hierbij heb ik mijn voeding zodanig moeten aanpassen dat het mij helpt mijn doelen bereiken, maar ook helpt om de hormonen zodanig te balanceren waardoor mijn huid rustig blijft (zo min mogelijk puistjes, onzuiverheden etc.)  en mijn darmen op een goede conditie blijven (door middel van een gebalanceerde voeding wat betreft vleeseten, bepaalde groenten en fruit vermijden en bij eiwitshake-gebruik waar men vaak een opgeblazen gevoel van krijgt). Naast het fitnessen ben ik fanatiek bezig met het ontwikkelen van een ijzerrijk product die vrouwen met milde ijzertekort kunnen gebruiken om zich altijd energiek te voelen zonder die ijzermedicatie (uit eigen ervaring). Ook houd ik van Latin dansen en doe dat graag in mijn vrije tijd.

Wekelijks zal ik weetjes posten over onze voeding, onze hormonen en onze trainingen. Ook kan jij aangeven over welke onderwerp je meer informatie wilt, en ik zal daar een stuk over posten!

Meer informatie?
Gebruik het contactformulier en ik neem zo snel als mogelijk contact met je op!

WhatsApp chat